Vagyis tökben párolt csirkemellek, tejföllel és friss fűszerekkel. Otthonról hoztam csillagtököt (patisszont) már vártam, hogy valami készüljön belőle...
Hozzávalók:
- 2 db közepes méretű tök (összesen kb. 30 g Ch)
- 500 g csirkemell és/vagy filézett csirkecomb
- 1 db vöröshagyma
- 2 dl alaplé
- 2 dl tejföl
- olívaolaj/kókuszzsír
- só, bors
- frissen reszelt szerecsendió
- 1 kk őrölt majoranna
- 1 kk kapor
Hagymát apróra vágom, csirkemelleket hosszabb csíkokra, patisszonokat pedig legyalulom. A hagymát olajban üvegesre pirítom, majd mehet bele a csirke. Sózom, borsozom, pici majorannával is ízesítem, plusz szerecsendiót reszelek bele aztán pedig felöntve alaplével félig megpárolom. Ha félig megpuhultak a hússzeletek, mehet rá a reszelt csillagtök és ezzel együtt készre párolom.
Az utolsó pár percben öntöm csak rá a tejfölt kevés kaporral és készen is vagyunk!
Nem gondolnám, hogy bármi köret kellene még hozzá, maximum minimális rizs (???) Jó étvágyat! :)